Banan 2022

Med reservation för vissa förändringar – presenteras här årets karta!

Run Dirt Race 2022 tar form

Pandemin drabbade även oss, men nu kan vi tillsammans se fram emot Run Dirt Race 2022!
Mer information kring bana, upplägg och happenings kommer längs resans gång! Vi ses i de 28 maj!

Företagsdeal

Tack alla deltagare och samarbetspartners

Stort tack till alla deltagare, funktionärer och samarbetspartners, ingen nämnd igen glömd! Nu ser vi framemot 2020 och längtar tills 30 maj! Då är RunDirtRace tillbaka, ännu bättre, större och mycket starkare! Fram tills dess; träna på, kryp i lera, hoppa över bilar, bygg svåra hinder, sprid budskapet, ät tårta.

Har ni tankar, idéer, eller vill vara en del av RunDirtRace så hör av er, i början av 2020 sätter vi oss och börjar planera och sätter ramarna.

Fram eller baklänges?

På grund av nytt tidtagningssystem behöver vi veta om ni vill springa framlänges eller baklänges.
 
Och med det önskar vi er en riktigt fin 1 april!

Målfoto & bilder från startområdet

Run Dirt Race Race-pm 2019

Run Dirt Race

Race-pm 2019

Nedan följer information som alla deltagare till Uddevalla Run Dirt Race, 2019-06-01 måste ta del av!

 

Startgrupper och starttider mailas ut den 27/5, samt finns att se på vår hemsida.

Du som är anmälningsansvarig till din startgrupp har skyldighet att delge detta PM till dina lagmedlemmar. Följande PM finns också tillgänglig på vår hemsida.
www.rundirtrace.com

 

Bana och start/målområde

Länk till preliminär bana finns här.
Hitta hit


Start/målgång, nummerlappsutlämning mm sker vid gräsplanerna vid Landbadet. Banan kommer att vara utmärkt med snitslar och pilar.
Funktionärer finns längs banan och vid varje hinder.
Banområdet är inte avstängt för allmänheten, ta hänsyn till allmänheten. Tävlande kommer att mötas på Strandpromenaden, ett bra tillfälle för en HighFive och hejarop till era medtävlande!

 

Startgrupper och starttider:
Vi mailar, lägger ut på Facebook samt vår hemsida vilken startgrupp och starttid du har.

Samtliga startgrupper startar preliminärt mellan klockan 11.30 – 15.00. Det kommer att vara ca 25 stycken i varje startgrupp. Ni som anmält er i startgrupp Elit kommer att starta först. Startgrupperna startar med 5 minuters mellanrum.

Ni som anmält er med samma lagnamn hamnar i samma startgrupp.

 

Startnummer / tidtagning:
Nummerlappar och chip hämtas ut på startområdet på tävlingsdagen från 9.30 – 13.30
Resultat kommer att läggas ut på hemsidan senare under dagen.

 

Då vi har köpt in tidtagningssystemet kan vi från och med då detta tävlings-PM gått ut inte ändra i deltagarlistorna. Ni har tyvärr då inte möjlighet att sälja eller överlåta era startplatser, ingen ersättning utgår heller inte vid sjukdom eller frånvaro.

Chippen ska sitta på fotleden under tävlingen.
Chippen måste återlämnas efter tävlingen, annars kommer vi debitera er 100 kr.


Omklädningsrum:

Omklädningsrum finns intill startområdet.

Vi rekommenderar att du snabbt byter om till torra och varma kläder snarast efter målgång för att undvika nedkylning. Förvara ej värdesaker i omklädningsrummet, vi tar ej ansvar för dina värdesaker eller kläder. Era värdesaker kommer att kunnas lägga in på separat förvaring. Efter loppet är ni förhoppningsvis väldigt leriga, önskvärt är då att ni spolar av er innan ni går in i omklädningsrummet. Ett tips är även att ta med en plastpåse att lägga era leriga kläder i och att ta med ombyte för att kunna vara kvar på området och njuta efter ni gått i mål. Nytt för i år är även att vi kommer att ha mycket bättre vattenmöjligheter, detta innebär att ni kommer att kunna spola av er efter loppet.

 

Toaletter:

Finns tillgängligt vid eventområdet.

 

Vätskestation

Vatten finns att tillgå på startområdet, ta med egen vattenflaska. Det kommer att finnas en vattenstation längst banan.  
Vi tillhandahåller ingen övrig energi längs banan.

 

Dryck & Mat:

Efter avslutad tävling bjuder vi alla deltagare på på Falafel och dryck, nummerlappen är din matbiljett.

 

Transport och Parkering:

Gratis parkeringsplatser finns vid Bodelefälten, är det fullt där finns det också möjlighet att parkera på Gustafsberg, Bodele eller Svenskholmen. Då det kommer att vara mycket folk vid startområdet rekommenderas samåkning, buss eller tex Skärgårdsbåtarna. Det kommer även att finnas möjlighet att åka gratis buss till och från området. Mer info om detta kommer på vår Faceboook.

 

Publik

Som publik är start och målområdet ett bra ställe att vara på, men då tävlingen går längs Strandpromenaden är det också bra att se tävlingen från någon av alla badplatser. Även Svenskholmen rekommenderas. Det kan bli ont om parkeringar så har ni möjlighet, samåk, ta båten, cykla eller annat. Det kommer finnas försäljning av falafel/dryck och på startområdet.

 

Barnbana
Vid start / målområde finns det en liten barnhinderbana som är gratis för alla barn att prova på.

 

Sjukvård

Heartbeat finns på plats under hela tävlingen. Heartbeat tillhandahåller utbildad sjukvårdspersonal. Det kommer även att finnas möjlighet till gratis massage inför och efter loppet.

 

Hinder

Samtliga hinder är av enklare form. Det är ca 30 hinder längs vägen. Hindrena är i form av: krypa, bära, klättra och hoppa. Det krävs viss simkunnighet.

Om man väljer att inte genomföra ett hinder, eller inte klarar av det, så skall man istället genomföra ett straff, vilket består av 10 st Burpees. En del hinder kräver att man hjälper varandra. Hjälp och stötta varandra längs tävlingen!

 

Foto

Det kommer finnas professionell fotograf på området som kommer att fota, bilderna kommer senare att läggas ut på hemsida/Facebook. Direkt efter målgång kommer alla att bli fotograferade framför SessionMaps fotovägg. Bilderna tillhör Uddevalla RDR och deltagaren samtycker till att Uddevalla RDR har rätt att använda dessa bilder. Vid instagram är det taggen #rundirtrace som gäller!

 

Priser / prisutdelning
Vi kommer inte att någon prisutdelningsceremoni, för oss alla lika stora vinnare! Samtliga startande får vid målgång en goodiebag från Coop och SessionMap, samt som tidigare nämnt – Falafel. Du tilldelas också en riktigt grym “Instagramvänlig” medalj!

Dock kommer vi ändå att belöna de tre snabbaste i både dam och herrklass med ett pris. Vinnarna kontaktas i efterhand.

 

Elitgrupperna  har också en “tävling i tävlingen” där försten till Byggprojekts hinder vinner champagne och kontanter!

 

Ta med er familj och era nära och kära!!
Ta också med egna tält! Klä ut er! Ha coola kläder!

Se till att din startgrupp sticker ut!

 

Tävling i tävlingen

Tävling i tävlingen!

 
Byggprojekt presenterar en tävling i tävlingen.
Bara några hundra meter efter start finns det ett hinder, första man och första kvinna som tar sig igenom detta hinder vinner Champagnekylare, champagne och 2000 kr.
Elitgruppen startar först av alla, och den av dessa som tar sig igenom Byggprojekts hinder vinner. Snabbaste man och snabbaste kvinna.
Hindret är placerat intill start, väl synligt för publik.
För att tävla som elit, anmäl dig som vanligt med välj Elitklass.

BACKYARD AFTERPARTY – SOMMARENS NYA FEST! (Run Dirt Race officiella efterfest!)

BACKYARD AFTERPARTY – SOMMARENS NYA FEST!
INSPO Event & PR presenterar nya eventet Backyard Afterparty som de tillsammans med Dotte Nielsen och Marcus Kårebrand skapat för den officiella efterfesten till Run Dirt Race, men eventet välkomnar alla den 1 juni kl. 18-23.30.
Förra året arrangerade de fotbollsfesten i Museiparken, då under deras dåvarande arbetsgivare. Nu är de tillbaka med ett nytt, spännande event under deras egna företag INSPO Event & PR som de valde att starta efter
fotbollssuccén. Dotte Nielsen och Marcus Kårebrand, eventarrangörerna bakom Run Dirt Race, har sedan flera år samarbetat med grundarna av INSPO Event & PR och valde därför att sätta ännu ett samarbete i gungning.


Tillsammans presenterar de Backyard Afterparty. Eventet presenteras främst som Run Dirt Race´s officiella efterfest men kvällen bjuder även in allmänheten till en ny bakgårds-upplevelse. Arrangörerna väljer att välkomna ”alla som tävlat, känner någon som tävlat eller vill tävla 2020”. Backyard Afterparty tar vid när Run Dirt Race är avgjort och slår upp bakgården på Kulturhuset Bastionen kl.18-23.30.

Arrangörerna släpper endast 300 biljetter trots att det finns 1000 platser till Run Dirt Race.


”Detaljerna är viktiga”, berättar Jessica Frendberg & Anna Storm från INSPO Event & PR. ”Vi besöker ofta event och andra tillställningar där temat aldrig riktigt kommer till sin rätt. Vårt mål med Backyard Afterparty är att detaljerna
ska ta eventet till nästa nivå. Vi har valt att spinna vidare på Run Dirt Race tema och utmaningar och bjuder in till en army-upplevelse där man får komma som är, oavsett om du fortfarande är skitig från Run Dirt Race, utklädd eller
uppklädd.” Under kvällen bjuds det även på burgare från kanske Sveriges coolaste grillmästare Backyard Hero som
medverkat i Sveriges grillmästare, grym musik samt fler tunga utmaningar med finns priser.
”Det är tredje året i rad vi arrangerar Run Dirt Race och att utveckla dagen och erbjuda något extra till de tävlande kändes självklart inför 2019.

”INSPO Event & PR är grymma när det gäller detaljerna så at vi valde att samarbete med
dem var en självklarhet”, säger Dotte Nielsen, en av grundarna till Run Dirt Race.
Biljetter köps online på www.backyardafterparty.com